Rubriky

O nás

12.3.2010 Trvalý odkaz

Jmenuji se Tomáš Minařík a rád bych Vás seznámil se svým příběhem, díky kterému se mi podařilo objevit ideální čluny pro každého sportovního nadšence.

Již od útlého věku mě zcela fascinoval podvodní svět, především ale svět kaprů. Měl jsem to štěstí, že jsme tohoto koníčka měli v rodině, takže jsem každou volnou chvíli vysedávat s dědou u vody a čekal na svůj první úlovek. Jistě Vám nemusím popisovat ten úžasný pocit, který jsem měl, když jsem poprvé ucítil kapra na háčku. Chvíli se se mnou pral, ale nakonec se mi ho podařilo za pomoci dědy vytáhnout. V té chvíli jsem měl pocit, že jsem ulovil toho největšího kapra na světě, což ostatně bylo dáno tím, že když se pohybujete něco málo přes metr nad zemí, všechno se Vám zdá tak nějak větší.

Po tomto zážitku jsem věděl, že se rybaření stane mou životní vášní.

Všechen svůj volný čas jsem trávil na rybách, často i v dost nepříjených podmínkách, což bylo obzvlášť pro mé nejbližší nepochopitelné, ale Vám jistě nemusím vysvětlovat, že špatné počasí není žádnou překážkou pro pořádný lov.

Přímo jsem hltal všechny možné články týkající se kaprařiny a nic než svět kaprů pro mě neexistovalo. Abych si mohl dovolit vybavení podle svých představ, obětoval jsem i část prázdnin brigádám. Samozřejmě jsem si nemohl dovolit to nejlepší na trhu, ale konečně jsem měl pořádnou výbavu. Jen nafukovací člun mi chyběl. Vždycky jsem ze břehu obdivoval ty, kteří vyrazí ze břehu za svým úlovkem a mohou si tak vyzkoušet zdolávání ze člunu a být tak kaprům blíž. Já jsem si to bohužel zatím nemohl dovolit, ale věděl jsem, že jednou budu mít svůj člun i já.

Když jsem si ho pak konečně nesl ještě zabalený domů, nemohl jsem se dočkat, až ho vyzkouším. V duchu jsem si říkal, že teď už mi žádný kapr neunikne. Jak se později ukázalo, bylo takových kaprů ještě spousty, které mi z háčku unikly a nepomohl mi ani člun. Mimochodem to byl celonafukovací Fish hunter, který také moc dlouho nevydržel. Vyzkoušel jsem pak ještě další dva od stejné značky, ale materiál mi úplně nevyhovoval.

Proto jsem neustále pátral po člunu, který by byl jednak cenově dostupný, jednak kvalitní a který by mě s mými 100kg a celkou výbavou vždy bezpečně převezl kamkoli potřebuji. Před několika lety se mi podařilo takový člun nalézt. Hádáte správně, byl to člun Kolibri. Podařilo se mi získat typ KM-280 a o půl roku později i o něco větší KM-330D s pevnou podlahou. Oba jsem začal intenzivně používat při kapraření a konečně mohu říct, že jsem nalezl člun, který vyhovuje ve všech směrech sportovnímu rybaření.

Po otestování výše jmenovaných člunů jsem se rozhodl nabídnout tyto unikátní čluny na českém trhu a po domluvení spolupráce s firmou KOLIBRI si je nyní můžete dopřát i Vy a možná si tak také splnit svůj sen.

Komentář ke článku (0)